Какво представлява винтидж стилът в интериорното осветление

Напоследък популярност в интериорния дизайн придоби думата „винтидж“. Зад нея се крие стил в обзавеждането, вдъхновен от периода между 20-те и 80-те години на XXв. Характеризира се с антикварен дух, който носи следите на времето. Хората остават с усещането, че се пренасят в друго време, изпълнено с уют и старинна атмосфера. За да се постигне този ефект в съвременните интериори, дизайнерите използват основно мебели и аксесоари, създадени през миналия век, което обаче често излиза доста скъпо. Затова в последните години се наблюдава тенденция на употреба на съвременни, евтини материали при изработката на подобен тип продукти, които допълнително се „състаряват“ чрез технологии, наподобяващи оригиналния стил. Така по нови мебели, могат да се забележат следи от ръжда, избелване, протриване, зелена патина върху бронз, следи върху дървесина и др.
Винтидж стил 46080
Винтидж стил 46082
Винтидж стил 46081

Осветлението в този стил е все по-популярно и модерно, характеризира се със семплост на формите и цветовете, употреба на естествени материали като метал, стъкло, дърво, текстил. Обикновено винтидж осветителните тела са ненатрапчиви, носят малко елемент на грубоватост, но и за миг успяват да ни предадат един носталгичен импулс, който да ни върне назад в годините.  Все по-често винтидж манията се забелязва и при светлинните източници. За да се запази духът на старото време, но и да се възползваме от плюсовете на съвременността, винтидж лампите се комбинират  с винтидж LEDкрушки. 

Предимствата на модерното LED осветление пред класическите крушки с нажежаема жичка са безспорни. Новата технология на производство осигурява дълъг живот на крушката, висока икономичност, намалена нагреваемост, екологичност, безопасност при употреба и аналагочeн дизайн.

Винтидж лампите 1

 

Може да разгледате нашата продуктова гама в раздел ВИНТИДЖ

BGSVETLINA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest